Στιγμές έντασης εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης έξω από κατάστημα διάθεσης ταμειακών μηχανών, όταν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που είχαν αναθέσει σε τεχνικό τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ κατάλαβαν ότι θα έχαναν την καταληκτική προθεσμία.

Περισσότεροι από πενήντα ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbeast, συγκεντρώθηκαν έξω από την επιχείρηση πώλησης και συντήρησης ταμειακών μηχανών, προκειμένου να παραλάβουν τις αναβαθμισμένες ταμειακές μηχανές τους διασυνδεδεμένες πλέον με την ΑΑΔΕ, όπως αυτό απαιτείται από το υπουργείο Οικονομικών.

Η καταληκτική ημερομηνία για τη συγκεκριμένη διαδικασία έληγε τα μεσάνυχτα της τελευταίας μέρας του Απριλίου, από την οποία ημερομηνία και έπειτα όσοι δεν έχουν προχωρήσει σε αυτό το βήμα κινδυνεύουν με πρόστιμο που φτάνει τα 10.000 ευρώ.

Αλαλούμ με οργισμένους πελάτες έξω από εταιρεία που είχε αναλάβει τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών 2

Δυστυχώς για αυτούς, σύντομα έγινε αντιληπτό πως ο τεχνικός που είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη εργασία δεν θα προλάβαινε να ολοκληρώσει τις αναβαθμίσεις, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν. Όσο πλησίαζε η ώρα για τη λήξη της διορίας, ο κόσμος αυξανόταν όπως και οι διαμαρτυρίες των πελατών, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων έδειξαν στην Αστυνομία τα αποδεικτικά των ραντεβού που είχαν κλείσει βδομάδες νωρίτερα, είχαν ήδη πληρώσει για τις συγκεκριμένες εργασίες και απαίτησαν να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, ενώ απείλησαν και με μηνύσεις καθώς ο φόβος για το πρόστιμο ήταν πλέον ορατός.

Τελικά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και με τη διορία που είχε δώσει το κράτος να έχει ήδη περάσει, με τη μεσολάβηση της Αστυνομίας το κατάστημα που είχε αναλάβει την αναβάθμιση μοίρασε υπογεγραμμένα χαρτιά στον κόσμο που περίμενε, στα οποία κατέγραφε τους λόγους για τους οποίους δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις εργασίες αναβάθμισης, μέσα στους οποίους αναφέρει φόρτο εργασίας και τεχνικά προβλήματα.

Η βεβαίωση που έδωσε ο τεχνικός στους επιχειρηματίες

Παράλληλα οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί κατέγραψαν αναλυτικά το περιστατικό, ώστε να υπάρχει και από δημόσια αρχή η μαρτυρία για το ότι οι πελάτες εντός της προθεσμίας βρέθηκαν εκεί για να γίνει η αναβάθμιση, η οποία τελικά, όμως, δεν κατέστη δυνατόν να συμβεί.

Αλαλούμ με οργισμένους πελάτες έξω από εταιρεία που είχε αναλάβει τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών 3

Σήμερα σε νεότερη εξέλιξη έγινε γνωστό ότι η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει από μεγάλες επιχειρήσεις τους ελέγχους για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την εφορία, δίνοντας έτσι κάποιο χρόνο σε μικρές επιχειρήσει που δεν πρόλαβαν να το πράξουν.

Να σημειωθεί εδώ πως παράταση για τη διασύνδεση έχουν λάβει μόνο οι επιχειρήσεις των οποίων οι ταμειακές μηχανές είχαν προβλήματα συμβατότητας και δεν μπορούσαν να δεχτούν αναβάθμιση και όχι όσοι απλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.