Οικονομία

Ακρίβεια: Σαρακοστή με θαλασσινά στα ύψη – «Ζαλίζουν» οι τιμές

sarakoti

sarakoti

Ούτε τη Σαρακοστή θα γλυτώσουν από την τεράστια ακρίβεια οι πολίτες, που πονοκεφαλιάζουν για το στήσιμο του οικογενειακού τραπεζιού με τα παραδοσιακά εδέσματα που συνοδεύουν το έθιμο.

Οι καταναλωτές βλέπουν τούτες τις μέρες με το κιάλι τα θαλασσινά, καθώς οι τιμές στο ιχθυοπωλείο τους προκαλούν ζαλάδα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι ότι το καλαμάρι πωλείται μέχρι και 10 ευρώ το κιλό, ενώ το χταπόδι ακόμη και 22 ευρώ το κιλό.

Συγκεκριμένα, τα εδέσματα του σαρακοστιανού τραπεζιού κοστίζουν:

  • Καλαμάρι: 10€/kg
  • Χταπόδι: 16-22€/kg
  • Ανάμεικτα θαλασσινά: 9-11,70€/kg
  • Σουπιά: 10,80-20€/kg
  • Μπακαλιάρος: 14- 17,80€/kg

Θα σκαρφαλώσουν κι άλλο οι τιμές!

Σύμφωνα, δε, με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, oι ιχθυοπώλες δεν κρύβουν ότι όσο πλησιάζει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι τιμές θα ανέβουν κι άλλο.

Στις ψαραγορές της χώρας υπάρχει η ελπίδα ότι, έστω και με μικρότερες αγορές, οι καταναλωτές θα γιορτάσουν τα κούλουμα, ώστε να ζεσταθούν τα ταμεία. Στα σούπερ μάρκετ από την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρχει το «καλάθι της Σαρακοστής» με τουλάχιστον δύο είδη κατεψυγμένων θαλασσινών.

Ζητούν «καλάθι της Ψαραγοράς»

Την ίδια ώρα, οι ιχθυοπώλες της Βαρβακείου αγοράς ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου να φτιάξουν και το δικό τους «καλάθι της Ψαραγοράς», στα πρότυπα της περσινής τους πρωτοβουλίας.

To Top