Πολιτική

Ακρίτα κατά Κασσελάκη για όσα είπε για τα «δύο αγόρια» που θέλουν να αποκτήσουν με τον Τάιλερ Μακμπέ…

akrita1

Ακρίτα κατά Κασσελάκη για όσα είπε για τα «δύο αγόρια» που θέλουν να αποκτήσουν με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Τα σχέδιά τους με τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ να γίνουν γονείς δύο αγοριών μέσω παρένθετης μητέρας αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη και στον Alpha, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, με ανάρτησή της σχολιάζει τη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που τόνισε πως «Ο Τάιλερ και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά».

Η Έλενα Ακρίτα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας αλλά η αγκαλιά, η στοργή και προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσά μας».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: «Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αγαπητέ Στέφανε.

Στην συνέντευξη σας ακουσα ότι ο σύντροφος σας κι εσείς σκοπεύετε να γίνετε γονείς μέσα από το θεσμό της παρένθετης μητέρας. Με όλο τον σεβασμό στην επιλογή σας – και στην γονεϊκή επιλογή όλων των ανθρώπων – υπάρχουμε κι εμείς, οι μητέρες υιοθετημένων παιδιών, που δίνουμε χρόνια ολόκληρα αγώνα για να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας και να αποκτήσουν οικογένεια όλα τα παιδιά που τη στερούνται.

Άποψή μου – μέσα απο την προσωπική μου εμπειρία – είναι ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας.

Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις του θεσμού της υιοθεσίας, έτσι ώστε να γίνουν γονείς όσοι το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια. Δεν πειράζει, ας μη μάς μοιάζει το παιδί μας. Δεν έγινε και τίποτα. Γνώμη μου. Την πετάτε ή την κρατάτε».

To Top