Κόσμος

Άγκαθα Κρίστι: Χάλκινο άγαλμα της διάσημης Αγγλίδας μετρ του μυστηρίου στην πόλη όπου έζησε 42 χρόνι…

Άγκαθα Κρίστι: Χάλκινο άγαλμα της διάσημης Αγγλίδας μετρ του μυστηρίου στην πόλη όπου έζησε 42 χρόνια

Τα αποκαλυπτήρια χάλκινου αγάλματος της Άγκαθα Κρίστι πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, στην οποία έζησε η συγγραφέας περισσότερα από 40 χρόνια στα περίχωρα του Γουόλινγκφορντ, στην κομητεία Οξφορντσάιρ της Αγγλίας, σύμφωνα με το BBC.

Το άγαλμα και η έμπνευση

Το άγαλμα απεικονίζει την Αγκάθα Κρίστι να κάθεται σε ένα παγκάκι με θέα στο πολιτιστικό κέντρο, Kine Croft, σαν να αντλεί έμπνευση για το επόμενο μυθιστόρημά της. Το άγαλμα και το παγκάκι τοποθετήθηκαν με φόντο το Μουσείο του Γουόλινγκφορντ, το οποίο στεγάζει μόνιμη έκθεση για τη συγγραφέα και τον χρόνο που πέρασε στην περιοχή ενώ τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έκανε ο εγγονός της Μάθιου Πρίτσαρντ.

Η Τζούντι Ντιούι, επιμελήτρια του Μουσείου, είπε ότι η πόλη Γουόλινγκφορντ ήταν ένα ξεχωριστό μέρος για την Αγκάθα Κρίστι, καθώς ήταν ο τόπος, στον οποίο εκείνη και ο δεύτερος σύζυγός της, Μαξ Μάλοουαν είχαν ιδιωτικότητα.

«Στους ανθρώπους της πόλης συστηνόταν μόνο ως «κυρία Μάλοουαν – δεν ήξεραν όλοι ότι ήταν η Αγκάθα Κρίστι» εξήγησε.

Η επιμελήτρια του Μουσείου είπε ακόμη ότι πιστεύει ότι η συγγραφέας δεν θα ήθελε το άγαλμα. «Θα το μισούσε νομίζω, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής» εκτίμησε.

«Αυτό είναι ένα μυστικό που έχει αποκαλυφθεί τώρα – ότι στην πραγματικότητα ήταν κάτοικος του Γουόλινγκφορντ για 42 χρόνια» πρόσθεσε.

To Top