Η επίθεση με εκατοντάδες ιρανικά drones κατά του Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, η χθεσινοβραδινή απάντηση του Τελ Αβίβ με την εξαπόλυση πυραύλων σε στρατιωτική εγκατάσταση του περσικού εδάφους και οι φόβοι για έναν γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή έχουν θέσει σε εγρήγορση τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, την Αντιτρομοκρατική και την κρατική ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία εικοσιτετράωρα καταγράφεται μια σιωπηρή αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει πως έχει αυξηθεί η φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ. ευπαθών στόχων σε ολόκληρη τη χώρα και ιδίως στην Αθήνα, με έμφαση τα κτήρια πρεσβειών χωρών της Μέσης Ανατολής και της Δύσης που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλέκονται στην κρίση.

Παράλληλα αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί στο κέντρο της Αθήνας, με αστυνομικούς να έχουν επωμιστεί την επιτήρηση των κεντρικών πλατειών, όπως αυτές τις Ομόνοιας και του Συντάγματος, αλλά και των μεγάρων που βρίσκονται κοντά σε αυτές (Βουλή, Μαξίμου, υπουργείων, κ.λπ.).

Την ίδια ώρα θωρακίζονται τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό Σώμα, με την συνεχή συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πάντως πριν καν χτυπήσει το Ιράν με μη επανδρωμένα αεροχήματα το Ισραήλ το Λιμενικό και η Frontex βρίσκονταν σε συνεχή επαγρύπνηση εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στο Λιβυκό πέλαγος, νοτίως της Κρήτης. Παράλληλα στην ενδοχώρα έχει πραγματοποιηθεί σωρεία ελέγχων στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών για τον εντοπισμό υπόπτων που θα μπορούσαν να προβούν σε κάποιο χτύπημα, ενώ «σαρώνονται» συνεχώς και τα social media συγκεκριμένων προσώπων που θα μπορούσαν να προβούν σε ύποπτες αναρτήσεις.