Κόσμος

Αυστραλία: Παραιτήθηκε από τους Φιλελεύθερους γερουσιαστής που κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορ…

af0279844cdef45f14cf2dc31d72e9e3

Αυστραλία: Παραιτήθηκε από τους Φιλελεύθερους γερουσιαστής που κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά

Την παραίτησή του από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Φιλελευθέρων υπέβαλε γερουσιαστής στην Αυστραλία λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες πολιτικούς.

Οι κατηγορίες εναντίον του γερουσιαστή των Φιλελευθέρων, Ντέιβιντ Βαν, ακολουθούν έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2021 για την εργασιακή κουλτούρα στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας, η οποία διαπίστωσε ότι ένας στους τρεις εργαζόμενους εκεί έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Βαν, που αρνείται τις κατηγορίες, ανέφερε σε μήνυμα προς τον πρόεδρο του τμήματος Βικτώριας των Φιλελευθέρων πως θα παραιτηθεί αμέσως από μέλος του κόμματος.

Ο Βαν θα παραμείνει στο κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος γερουσιαστής, δήλωσε εκπρόσωπος του γερουσιαστή.

Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Πίτερ Ντάτον ζήτησε προχθές Παρασκευή από τον Βαν να παραιτηθεί αφότου η ανεξάρτητη γερουσιαστής Λίντια Θορπ, κάνοντας χρήση κοινοβουλευτικού προνομίου, δήλωσε πως είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, κατηγορία την οποία ο Βαν αρνήθηκε αμέσως.

Μετά τις δηλώσεις της Θορπ, η πρώην γερουσιαστής των Φιλελευθέρων Αμάντα Στόουκερ ανέφερε πως ο Βαν την άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο σε ένα πάρτι το 2020 σφίγγοντας δύο φορές τα οπίσθιά της.

Ένας τρίτος ισχυρισμός σε βάρος του Βαν εμφανίστηκε επίσης, δήλωσε ο Ντάτον στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Ο Βαν δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως είναι «πλήρως διαλυμένος» και «συγκλονισμένος που η καλή μου φήμη μπορεί να κατασπαραχθεί τόσο άγρια».

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται αφότου η υπό την ηγεσία των Φιλελευθέρων προηγούμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σκοτ Μόρισον συγκλονίστηκε από την υπόθεση ενός πρώην κυβερνητικού συμβούλου ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε συνάδελφό του στο κτίριο του κοινοβουλίου το 2019.

To Top