Φωτιά στη Θεσσαλονίκη εκδηλώθηκε περίπου στις 3:30 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Μονοπήγαδο του Δήμου Θέρμης, προκαλώντας την άμεση ανάπτυξη ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων.
Για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την αποτροπή της εξάπλωσής της, στο σημείο επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ.
Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενισχύοντας το έργο των επίγειων τμημάτων.
Η συνδρομή εθελοντών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης εθελοντές, ενώ οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνδράμουν παρέχοντας υδροφόρα οχήματα για την τροφοδοσία των πυροσβεστικών δυνάμεων στο πεδίο.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μονοπήγαδο του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήθηκαν 61 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ 22 οχήματα, εθελοντές, 5 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 7, 2026














