Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την οικογένεια της Ρενέ Νικόλ Γκουντ, της οδηγού που σκοτώθηκε στη Μινεάπολη από πυρά της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής (ICE) το απόγευμα της Τετάρτης και προκάλεσε οργή και σοκ στις ΗΠΑ.
Η σύζυγος της Ρενέ, Ρεμπέκα Γκουντ, 40 ετών, καταγράφηκε σε βίντεο λίγο μετά τους τρεις πυροβολισμούς που έριξαν πράκτορες της ICE.
Σημειώνεται πως υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της, αναζητώντας μετανάστες χωρίς χαρτιά για να τους απελάσει στις χώρες καταγωγής τους. Ωστόσο, καθώς οι επιχειρήσεις της γίνονται σε διάφορες πόλεις, Αμερικανοί πολίτες αντιδρούν σε αυτές, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεσπάει βία, όπως στην περίπτωση του θανάτου της Γκουντ, η οποία φαίνεται να προσπάθησε να ξεφύγει από την ICE το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρει το Newsweek.
Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα δείχνει την Γκουντ να αγνοεί τις απαιτήσεις των πρακτόρων της ICE να βγει από το αυτοκίνητό της και αντίθετα να κάνει όπισθεν και να φεύγει.
Η κομματική προτίμηση της Ρενέ δεν αναφέρεται στα δημόσια αρχεία ψηφοφόρων, σημειώνει το Newsweek.
Πριν παντρευτεί τη Ρεμπέκα, η Ρενέ ήταν παντρεμένη με τον κωμικό Τίμοθι Μακλίν, ο οποίος πέθανε τον Μάιο του 2023. Η Ρενέ είχε επίσης τρία παιδιά, όλα κάτω των 18 ετών, ένα από τα οποία είχε αποκτήσει με τον Μακλίν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε για τη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ από την ICE: «Μόλις είδα το βίντεο του συμβάντος… Είναι φρικτό να το βλέπεις. Η γυναίκα που φώναζε ήταν, προφανώς, επαγγελματίας ταραχοποιός, και η γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο ήταν πολύ ταραχώδης, παρεμπόδιζε και αντιστέκονταν, και στη συνέχεια έτρεξε βίαια, σκόπιμα και άγρια πάνω στον αξιωματικό της ICE, ο οποίος φαίνεται να την πυροβόλησε σε αυτοάμυνα».
Ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έχοντας δει το βίντεο ο ίδιος, θέλω να πω σε όλους ξεκάθαρα: αυτό είναι μαλ…. Πρόκειται για έναν πράκτορα που χρησιμοποίησε απερίσκεπτα την εξουσία του, με αποτέλεσμα να πεθάνει κάποιος».
Κι ενώ οι ηγέτες της πολιτείας και της πόλης ζητούν από την ICE να αποχωρήσει από τη Μινεάπολη, το αρμόδιο υπουργείο δήλωσε ότι οι πράκτορες θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει αναπτύξει περισσότερους από 2.000 αξιωματικούς στην περιοχή και περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους.














